Met vloerverwarming kiest u voor verwarming dat onder de vloer is ingebouwd. We kennen twee soorten vloerverwarming, elektrische vloerverwarming of een systeem met warm water. In beide gevallen worden de vloer en de ruimte gelijkmatig verwarmd. Omdat de warmteafgifte in de hele ruimte gelijk is, geniet u van aangename warmte. Vloerverwarming kent een aantal belangrijke voordelen. Zo is het energieverbruik laag en heeft het een groot stralingsoppervlakte waardoor een prettige warme wordt verspreid. Hiernaast hoeft u geen radiatoren meer aan te schaffen waardoor u ruimte overhoudt. Wij adviseren bij hele grote oppervlaktes toch te kiezen voor een radiator omdat deze de ruimte sneller verwarmt. Tegenwoordig heeft u keuze uit mooie design radiatoren waarbij wij u graag adviseren voor een juiste keuze.

 

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming is het belangrijk te weten dat er drie verschillende soorten zijn. U kunt er voor kiezen om kabels in de vloer te laten leggen of voor matten met een dunne kabel welke een zigzag patroon hebben. Ook kunt u kiezen voor dunne geleidende folie welke onder de vloer wordt aangebracht. Elektrische vloerverwarming kan als hoofd- of bijverwarming aangebracht worden. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Vloerverwarming met water

Als u kiest voor vloerverwarming met water worden er kunststofbuizen onder uw vloer aangebracht waar warmwater doorheen stroomt. Middels een verdeler wordt de vloerverwarming op uw cv-ketel aangesloten voor warmwatertoevoer. De temperatuur van het water is ongeveer 50 graden. Dat is ongeveer 40 graden lager dan bij radiatoren waardoor u aanzienlijk bespaard op uw stookkosten. Vloerverwarming op basis van water is energiezuiniger dan vloerverwarming op basis van elektriciteit.

 

Niet alle vloeren gaan goed samen met vloerverwarming. Dit heeft te maken met de dikte van de vloer. Hoe dikker een vloer is, hoe minder warmte er doorheen komt. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor de beste vloer.

Vloerverwarming Heerhugowaard